Lokalt og godt til enda flere hos VARD

At arbeidsdagen og trivselen på jobb øker når man spiser god og næringsrik lunsj er utvilsomt, uavhengig om det er 20 eller 200 ansatte på kontoret. Ikke lenge etter at vi etablerte Norbruk i 2021, sørget VARD for en ‘flying start’ ved å gi oss muligheten til å servere lunsj til alle ansatte på verftet i Søvika. Nå åpner vi enda en kantine for VARD.

2/10/2024

– Det har gitt oss stor selvtillit å få levere sunn og lokal mat til 300 bespisende, fire ganger om dagen. VARD har vært viktig for oss for å vise at vi også kan levere på det vi lover hos store bedrifter. At vi får servere enda flere av deres ansatte er vi veldig takknemlige for, sier Roger Sørheim, daglig leder i Norbruk og Nor Facility. 

Arnt Inge Gjerde er verftsdirektør ved Vard Søviknes og Vard Brattvåg. Han så verdien i å satse på en ny og lokal aktør.

– Vi får gode tilbakemeldinger fra ansatte og er storfornøyd med at vi kan tilby ansatte et godt, variert og balansert mattilbud. Kokkene hos Norbruk er kreative og dyktige. Det er også fint for oss å vite at vi støtter lokale leverandører gjennom Norbruk, sier Arnt Inge.

Åpningsdag hos Vard Brattvåg

Siden vi startet kantinedriften hos Vard Søviknes har Norbruk ekspandert med 13 kantiner spredt rundt i regionen. I tillegg har vi fått fornyet tillit hos VARD, med kantine hos Vard Elektro og det nyeste tilskuddet; Vard Brattvåg, som åpnet forrige fredag. I nye og freshe lokaler kunne ansatte teste den nye kantinen på åpningsdagen.

– Norbruk sine verdier appellerte til meg, med fokus på kortreist og sesongbasert mat. Det er kjekt å være i gang, og jeg gleder meg til hverdagene her, sier Stig Roar Strømvåg som drifter den nye kantinen. Han kom til Norbruk fra Hotell Brosundet og No. 5.

– Stig er en skikkelig kvalitetsmann som vi er veldig glade for å ha fått til Norbruk. Vi har vært heldige og fått etablert gode team med høy kokkefaglig tyngde. Vi får stor tillit fra lokale bedrifter, noe som gjør at vi også forplikter oss til å være på tå hev hver eneste dag, sier Roger.


Slik unngår vi matsvinn

Det anslås at rundt en tredjedel av all mat som produseres i verden går til spille, og kantiner er en del av denne utfordringen. For å motarbeide den dystre statistikken har Norbruk et sterkt fokus på matsvinn.


Når man skal preppe og servere 500 verftansatte hver dag krever det god planlegging. Maten skal være sunn, god og det skal være noe for alle. Det skal være nok mat, men ikke for mye. Siden oppstarten hos Vard Søviknes har matsvinnet blitt betydelig redusert. Det handler om å kjenne bedriften og tilrettelegge godt. Ved å analysere besøkstall og matpreferanser kan vi produsere mer nøyaktige mengder mat. Gode kokker som er kreative og gjenbruker rester er også til god hjelp når antall kilo svinn skal reduseres.

– I januar og februar har vi ekstra grønne måneder hos Norbruk. Målet er å øke bevisstheten blant ansatte og gjester om matsvinn, som kan føre til bedre vaner rundt forbruk av mat. Det blir en frisk start på nok et spennende år, sier Ronny Kolvik.

I Norbruk er vi tilstede hos bedrifter med alt fra 30 til flere hundre bespisende hver dag. For oss er det like viktig å levere god og sunn mat, og bekjempe matsvinn, uansett hvor stor kantina er. Det får vi til ved å implementere de samme prinsippene i alle kantinene våre.

No items found.
No items found.